Braat1844_opening_Hookade13jpg

Hak4t groep brengt grandeur van Braat weer thuis in Delft

Het bedrijf Braat is terug in Delft!


Braat, dat sinds 1844 zijn wortels heeft in Delft, verhuisde onlangs terug naar het monumentale pand wat in 1930 als hoofdkantoor voor Braat werd gebouwd aan de Hooikade 13. Daar kende het al een lange geschiedenis. De Hak4t groep, waar de glasactiviteiten van Braat onder vallen, brengt met de verhuizing de grandeur van hofleverancier Braat Glasconstructies 1844 weer naar Delft. ‘Een bedrijf met een rijke historie komt thuis’, zegt eigenaar en oprichter Marc Hakvoort van de Hak4t groep. Op 29 januari 2015 werd de officiële opening van Braat in het historische pand van Delft niet alleen in aanwezigheid van vrijwel alle medewerkers van de Hak4t groep gevierd, maar ook met enkele oud medewerkers die tot wel bijna 50 jaar in dienst zijn geweest bij Braat vanaf periode 1950-1960.  

Braat 1844 historie
Ruim een jaar geleden nam de Hak4t groep Braat over van Colt International uit Cuijk. Braat Glasconstructies 1844 is aanvullend aan de daglichtactiviteiten van Hakvoort Daglicht uit Dedemsvaart. ‘Door de aluminiumglas constructies en de segmenten commercieel vastgoed en semi overheid vormt Braat een welkome aanvulling op onze portfolio. Er is veel kennis en kunde aanwezig bij Braat. Die brengen we nu terug naar hartje Delft aan de Hooikade. Daarmee wordt een nieuw hoofdstuk aan de Braat 1844 historie toegevoegd’, legt Marc Hakvoort uit. De verhuizing vond plaats begin januari 2015.     

Inspirerende omgeving
Braat werd in 1844 in Delft opgericht. Het maakte in het verleden onder meer kunstsmeedwerk, 
Cv-installaties en bronzen standbeelden, maar is vooral bekend van de stalen ramen, deuren en lichtdoorlatende glas(daglicht)constructies. In 1975 werd Braat overgenomen door het Ogem-concern. Na financieel moeilijkere tijden was het van 1983 tot 1990 privé-eigendom, tot een branche genoot  Braat overnam. Vervolgens nam in 1997 Colt International Braat  over en voegde het als een divisie toe aan hun bedrijf wat werd aangestuurd vanuit Cuijk. De naam Braat verdween van de gevel. Eind 2008 sloot vervolgens in Delft de fabriek. Marc Hakvoort: ‘Wij brengen Braat weer thuis. Hoewel de plek logistiek niet ideaal is, denken we dat er van het gebouw en de geschiedenis zoveel uitstraling uitgaat, die waarde toevoegt aan het bedrijf. Het is een inspirerende omgeving, waar we enthousiast over zijn.’ 

Opening
De medewerkers openden gezamenlijk het nieuwe kantoor aan de Hooikade 13 in Delft, de plek in Delft waar voor Braat een groot deel van de historie ligt. Een feestelijke gebeurtenis en een bijzonder moment dat ook door oud Braat medewerkers mee gevierd werd! 

 

Braat1844_pand_Hooikade_archief
Braat14844_openingshandeling_pand_Hooikade_Delft
Braat1844_opening_pand_Hooikade_Delft
Feestelijke opening Hooikade 13 Delft
Braat1844_opening_pand_Hooikade
Braat1844_opening_pand_Hooikade1
Braat1844_Hooikade_Delft_groepsfoto

Nieuwsgierig hoe dit voor u van toepassing kan zijn?

marc-nieuwsgierig

Wij helpen u graag met uw vragen of keuze

Marc Hakvoort, CEO